Epizoda 105: Jelena Uzelac Vasić

jelena yt

Biografija:

Jelena ima 15 godina iskustva u radu na razvoju kompanija, brendova, timova i pojedinaca. Radeći sa različitim industrijama i veličinama kompanija i timova, stekla je znanja i veštine potpunog prilagođavanja svog pristupa rada pojedinačnom klijentu. Zajedno sa klijentima, Jelena odgovara na njihovo ključno strateško pitanje, What’s Next?, kreira put stizanja do te destinacije i ostaje kontinuirana podrška na tom putu. Autor je jedinstvene metodologije za razvoj organizacija i pojedinaca – What’s Next? 5th element of Change. 
Predavač, kolumnista i pisac stručnih i manje stručnih štiva.
Magistar ekonomije i doktorand na Ekonomskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, sertifikovani executive coach Akademije za executive coaching iz Velike Britanije (www.aoec.com) , sa dodatnim edukacijama iz domena poslovne strategije, inovacija i organizacionog i ljudskog razvoja. Profesor na fakultetu FMK Univerziteta Singidunum, gde inspirisana studentima i deljenjem znanja i perspektiva, želi da da lični doprinos novom načinu obrazovanja i razvoja mladih. Ključni motivator i svrha su joj ljudi, nove i drugačije perspektive, slušanje i dubinsko razumevanje, koje nosi kao dodatnu vrednost svima sa kojima sarađuje. U poslu bira klijente sa kojima deli energiju, kod kojih prepoznaje izazov i potrebu ili želju za promenom i rastom, i kojima njena znanja i pristup mogu biti dodatna vrednost.

Opis epizode:

Nova epizod Digitalk podkasta nosi nam priču o promenama. Već duže vereme slušamo kako su danas promene jedina konstanta, a naše okruženje je takvo da su sve dinaminčniji uslovi poslovanja, te da je potrebno konstantno se prilagođavati. Sagovornica na temu promena bila nam je Jelena Uzelac Vasić, osnivač i Chief Change Consultant u firmi What’s Next? Jelena nam je dala neke zaista fenomenalne uvide u koncept promene kada su u pitanju organizacije, brendovi, timovi ali i pojedinci. Pričali smo o changde management-u, transformaicji i vrstama transformacije, koji su to ključni razlozi neuspeha promena/transformacija organizacija i timova, te smo se bavli i liderstvom, generacijom Z, i za kraj dali neke veoma lepe zaključke.

Jelena Uzelac Vasić, Founder & Chief Change Consultant @ What’s Next? – https://www.linkedin.com/in/jelena-uzelac-vasi%C4%87-b9a26a3b/

Jelena preporučuje:

I have a Dream speech by Martin Luther King – https://www.youtube.com/watch?v=vP4iY1TtS3s  i https://www.youtube.com/watch?v=YrNag04IZoM Kobe Bryant Leader’s Mentality – https://www.youtube.com/watch?v=T5-vgyEbtPU 
Izazovi lidera u 2023oj, moja kolumna iz Nedeljnika: https://www.nedeljnik.rs/pitanje-biznis-lidera-za-2023-whats-next/ 
Ključni poslovni izazovi današnjice, moja kolumna Biznis Telegraf: https://biznis.telegraf.rs/karijera/3608144-poslovno-okruzenje-u-2023-whats-next  

Nekoliko knjiga kojima se možete vraćati jednom godišnje:
Ivo Andrić – Na Drini ćuprija, Znakovi pored puta
Meša Selimović – Tvrđava
Meša Selimović – Derviš i smrt 

Nešto od novijih naslova, zanimljivih perspektiva i pogleda na “samog sebe”:
Gabor Mate – Kad telo kaže ne
Viktor Frankl – Zašto se niste ubili  
Mira Furlan – Voli me najviše na svijetu

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Samsung
Još jedan prijatelj podcasta je i kompanija Samsung, njihov najnoviji model iz S23 serije, Samsung Galaxy S23 Ultra. Ovaj model je predstavljen na globalnom nivou 01.02. i dostupan je na našem tržištu kod Samsung ovlašćenih partnera. Ovo je model sa najnaprednijom kamerom do sada i vrhunskim gejming performansama. I zaista, cela Galaxy S23 serija postavlja nove standarde kad je reč o pouzdanim, vrhunskim iskustvima korišćenja pametnih telefona.
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Trenje’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top