Epizoda 103: Vladimir Ćuk

cuk yt

Biografija:

Vlada je trenutno na poziciji eCommerce direktora u kompaniji Gigatron sa ultimativnim ciljem da online kupovina postane preferirani način kupovine uz konstantno usavršavanje korisničkog iskustva. Uža specijalnost su mu podaci, tone podataka i briga o tome da se podaci prikažu i interpretiraju na pravi način, kao i da uvek kroz njih ispričamo priču koja će oživeti podatke u glavama i očima posmatrača. Bogato iskustvo u digitalnom ekosistemu, upotpunjeno korporacijskim znanjem, dovelo ga je do uloge predavača koji nikada nije krio da mu je velika želja da nesebično deli znanje. Uz profesionalno iskustvo uvek se provuče ljubav prema sportu, posebno košarci i to onoj preko bare. Neko vreme ste imali prilike da čitate NBA kolumne na Mondo portalu uz nadu da će se to vreme ponovo vratiti.

Opis epizode:

Sagovornik u ovoj epizodi Digitalk podkasta bio na je Vlada Ćuk, zaljubljenik u cifre, brojeve, i podatke i eCommerce direktor u komapniji Gigatron. Vlada nosi veliko iskustvo iz različitih industrija koja objedinjuje sa svojom pasijom za brojevima i podacima. Upravos u podaci bili glavna tema našeg razgovora u kontekstu analitike – zašto je važna za biznis, šta je to web a šta biznis analitika i zašto je važno praviti razliku između ova dva pojma. U razgovoru o podacima smo se dotakli više industrija, od e-commerca do medija, ali su zaključci slični – potopite se u podatke jer sve više industrija počiva danas na analitici, a to će posebno biti slučaj u budućnosti!

Vladimir Ćuk, eCommerce Director @ Gigatron – https://www.linkedin.com/in/vladacuk/

Vladimir preporučuje:

Analytics stručnjaci:
Avinash Kaushik https://www.kaushik.net/avinash/
Simo Ahava https://www.simoahava.com/
Yehoshua Coren https://www.analytics-ninja.com/blog.html
Krista Seiden https://www.kristaseiden.com/
Charles Farina https://www.charlesfarina.com/
Carla Gentry https://amelia.ai/
Gregory Shapiro https://dblp.org/pid/p/GPiatetskyShapiro.html
Andrew NG https://www.andrewng.org/
Julius Fedorovicius https://www.analyticsmania.com/
Julian Juenemann https://measureschool.com/
Ahman Kanani https://blog.siavak.com/

Knjige:
Faktologija / Hans Rosling
Brojevi ne lažu / Vaclav Smil
Čovečenstvo / Rutger Bergman
Sve sa linka http://cid.ekof.bg.ac.rs/edicije/domaca-izdanja/statistika-i-matematika/

Učenje:
Bayes teorema sa primerima https://www.cuemath.com/data/bayes-theorem/
Posit ili nekada R studio https://posit.co/download/rstudio-desktop/
Katalog vizualizacija https://datavizcatalogue.com/
Kako odabrati pravu vizualizaciju https://chartio.com/learn/charts/how-to-choose-data-visualization/

Koja analytics okupljanja posetiti obavezeno:
Measure camp https://www.measurecamp.org/
Superweek https://superweek.hu/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Samsung
Još jedan prijatelj podcasta je i kompanija Samsung, njihov najnoviji model iz S23 serije, Samsung Galaxy S23 Ultra. Ovaj model je predstavljen na globalnom nivou 01.02. i dostupan je na našem tržištu kod Samsung ovlašćenih partnera. Ovo je model sa najnaprednijom kamerom do sada i vrhunskim gejming performansama. I zaista, cela Galaxy S23 serija postavlja nove standarde kad je reč o pouzdanim, vrhunskim iskustvima korišćenja pametnih telefona.
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Trenje’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top