Epizoda 10: Dragana Mitrić Aćimović

dragana yt

Biografija:

Dragana već petnaest godina razvija ljude i organizacije, a pre dve godine je pokrenula kuću za konsalting i edukaciju – Centar Culture Impact. Doktorirala je organizacijsku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, baveći se temom kako organizacije korumpiraju ljude i koja je uloga kompanijske kulture u tome. Danas pomaže kompanijama da razvijaju zdrave i optimalne kulture, koje ih vode u uspeh i podržavaju strategiju. Osim što vodi Centar, Dragana radi kao konsultant i edukuje HR i lidere u Srbiji i okruženju. U decembru 2019. pokrenula je prvu regionalnu konferenciju posvećenu kompanijskoj kulturi – Culture Impact Conference. Upravo ova konferencija je bila povod da se Dragana i ja upoznamo. Takođe, Dragana  stoji iza osnivanja zajednice Culture People, koja okuplja ljude iz regiona koji se bave kompanijskom kulturom radi učenja, razmene iskustava i unapređivanja naše poslovne scene.

Opis emisije:

U par prethodnih epizoda dotakli smo se teme organizacione kulture pa sam želeo da malo više popričamo o ovome sa nekim ko zaista ima iskustva i bavi se ovom tematikom profesionalno. Dragana je rođeni edukator, veoma koncizno i jasno objašnjava pojmove vezane za ovu temu i zaista verujem da smo za početak obradili sve bitne stavke koje nam objašnjavaju ovaj pojam: šta je to organizaciona kultura, kako utiče na rast i razvoj kompanija, da li može biti dobra i loša, da li se može menjati i kada… Pojam organizacione kulture donele su nam IT kompanije, ali da li su one najbolji primeri prakse? Zaista jedan pitak i lagan razgovor kao uvod u ovu temu.

Dragana preporučuje:

 • Na srpskom jeziku izdanja čiji je autor prof. Nebojša Janićijević
 • Adam Grant podcast https://www.adamgrant.net/podcast/
 • Knjiga The Insider’s Guide to Culture Change: Creating a Workplace That Delivers, Grows, and Adapts, Siobhan McHale

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa:

 • Partner podkasta: Masterbox
  Masterbox je online platforma za edukaciju o digitalnom marketingu i biznisu. Program je koncipiran tako da učite po vašoj meri: u koje vreme želite, sa bilo kog uređaja i redosledom koji vam odgovara. Naši predavači su najbolji ljudi iz svojih oblasti, koji vas uče konkretne stvari na primerima. Ako ste makar malo u digitalu, već znate za sve njih: Istok Pavlović, Ivan Bildi, Darko Brzica, Robert Petković… Po jednoj ceni (može i na rate), dobijate pristup SVIM kursevima koji su na platformi, ali i svim novim koje u međuvremenu dodamo. Ako želite da ostvarite dva meseca pristupa gratis, ukucajte promo kod digitalk prilikom registracije i počnite sa učenjem već danas.
 • Prijatelj podkasta: kompanija Idea
  U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!
 • U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa.
  U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige FOMO – Strah od propuštanja. Takođe, svi oni koji na Finesinom websajt poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene na sajtu.
 • Od ove epizode u meri u kojoj mi možemo, podržavamo jednog malog proizvođača – NekShop
  Pogledajte njihov online shop, velika kreativnost i dobar dizajn, a njihove majice će Vlada nositi u epizodama u narednom periodu. I NekShop vam daje 10% popusta uz promo kod digitalk na njihovom online shop-u!
Scroll to Top