Epizoda 04: Katarina Šonjić

katarina 04 yt

Biografija:

Katarina je mlada, ambiciozna devojka koja već nekoliko godina ozbiljno korača profesionalnim vodama u oblasti employer brandinga. Bivša reprezentativka Srbije u tekvondou, dete AIESEC-a, volonter, aktivista  u Razlivalištu i Impact Hub-u, sticala je iskustvo kroz brojne događaje i konferencije u oblasti event menadžmenta, okušala se u startapima, a rad u IT kompaniji poslednje tri godine ju je doveo u vode employer brandinga.

Danas je preduzetnica, sam svoj gazda što bi se reklo, i autorka bloga Kat On Coffee. Naziv bloga verovatno proističe iz činjenice što je Katarina pasionirani ljubitelj kafe. Katarina je konsultant iz oblasti employer brandinga i danas kroz svoje edukacije ali i direktnu saradnju pomaže kompanijama da kao poslodavci imaju bolju reputaciju i stvore sjajne uslove za svoje zaposlene.

Opis emisije:

Gost četvrte epizode DigiTalk podcasta je Katarina Šonjić, konsultant iz oblasti employer brandinga. Katarina se aktivno bavim ovom tematikom poslednje četiri godine, i ima zavidno iskustvo kada je employer branding u pitanju. Na početku razgovora nam je pomogla da definišemo šta to sve obuhvata ovaj pojam, te šta je to što je nju privuklo da se bavi ovom oblašću. Izazovi u brendiranju kompanija u doba korone su činili naredni deo razgovora, gde smo došli do mnogo zanimljivih uvida. 

U nastavku razgovora pričali smo o odnosu organizacione kulture i employer brandinga, primerima dobre prakse na našem tržištu, kao i da li se može preterati u employer brandingu.

Nastavak zgovora obuhvatio je dve važne stavke, objasnili smo štaje to interna, a šta eksterna funkcija EB-a, te da li EB treba da bude jedna od strateških funkcija u kompaniji.

U poslednjem delu razgovora pričali smo o tome koje sve to sinergije unutar kompanija treba da se dese da bismo došli do dobre EB prakse, te kako ući u svet employer brandinga ukoliko vas oa oblast zanima kao karijera. Na samom kraju, Katarina je podelila svoje planove za budućnost i najavila prvi employer branding festival, Empple festival.

Scroll to Top