Epizoda 02: Aleksandra Petrovski

maxresdefault2

Aleksandra Petrovski – biografija

Aleksandra je lice koje je dugi niz godina prisutno na medijskoj i marketinškoj sceni Srbije, sa dvadeset godina iskustva na raznim pozicijama kojima je zajednička bila jedna stvar: kreiranje kvalitetnog i originalnog sadržaja. Aleksandra je radila kao novinar, reporter, urednik, producent u nekoliko medijskih kuća, gledali smo je kao moderatora brojnih događaja i konferencija, a dugi niz godina savetuje i drži edukacije svima onima koje interesuje pisanje i kreiranje web sadržaja. Poslednjih par godina je znamo po Couriosity chat-u, događaju/druženju sa ljudima koji su slični njoj – polimatima, multipotencijalistima, ljudima previše radoznalima da bi svoja interesovanja uklopili u jedno zanimanje.

Povod za razgovor sa Aleksandrom je bila njena prva e-knjiga, Začin P, svojevrsni vodič kroz proces poslovnog pripovedanja, odnosno vodič za kreiranje originalnog sadržaja koji daje rezultate.

Opis emisije:

Gost druge epizode DigiTalk podcast bila je Aleksandra Petrovski, brand storyteller, kreatorka sadržaja, blogerka, edukator i konsultant, a sve to u jednoj reči – multipotencijalista. Povod za razgovor je bila prva e-knjiga koju je Aleksandra izdala – Začin P, a sa Aleksandrom smo razgovarali o veštini kreiranja kvalitetnog sadržaja, odnosno storytelling-u.

Aleksandra nam je pomogla da shvatimo šta to danas predstavlja storytelling, na koji način bismo trebali da tražimo i postavimo pravi ugao naše priče kako bismo dobili rezultat koji očekujemo, i kako to funkcioniše kod brendova, a kako kod pojedinaca.

Osvrnuli smo se na primere dobre prakse kod nas i u regionu, što sa strane pojedinaca koji po mišljenju Aleksandre uspešno pričaju svoje priče, što sa strane brendova.

U poslednjem delu razgovora, Aleksandra nam je otkrila gde ona crpi svoju inspiraciju za pričanje priča, koji su to univerzalni saveti za kvalitetan storytelling, te je podelila neke od tehnika i alata za sve one koji žele da započnu svoje avanture u ovoj oblasti.

Scroll to Top