Sve je počelo u Nišu, i zato mu se vraćamo

digitalk niš

Digitalk je priča o tri prijatelja koji su odlučili da pokušaju da menjaju svet zajedno, nakon što su dve decenije to radili svako za sebe, uz povremenu pomoć drugih.

Ali sve to se ne bi desilo, i možda se naši junaci ne bi ni upoznali, da jedan od njih (onaj što nema podkast) nije odlučio, da tokom studija, a pre nego što je postojalo tržište i bilo ko na to bio spreman, napravi IT konferenciju u Nišu, na Elektronskom fakultetu (veoma je važno da se izgovara sa južnjačim akcentom).

To je bio “IT seminar” koji su organizovale kolege sa fakulteta iz EESTEC organizacije, na čelu sa tada već nadaleko u internetu poznatim flylordom, ili kako su ga na fakultetu svi znali i zvali: Era, dobri i veseli momak iz Užica.

To ludilo, već nazvano biZbuZZ trajalo je pet godina, a prepričava se i danas.

Prisećamo se kako smo pre 15 godina pričali o startup-ima, cloud rešenjima, elektronskoj i mobilnoj trgovini, ali se sećamo i prijateljstava koja su započela u nekoj od niških kafana. U trouglu – Mrak, Marjan, Mehana nastalo je mnogo digitalne magije, analognih osmeha i neverovatne energije. Ne znamo tačno kako se to zvalo tada, ali je to danas networking 🙂

Pokrenuli smo tada neke stvari koje su danas postale normalne, i nikada nismo dozvolili da se  vatra ugasi. Kroz razne brendove, na raznim mestima, okupljali smo se i družili, i gotovo svako ko je pokrenuo neki svoj događaj, govorio je da želi da makar malo podseća na biZbuZZ i Niš. 

Kada smo se pre godinu i po dana, u sred korone, dogovorili da zajedno nastavimo dalje, malo matoriji, sa ponekom sedom, i nadamo se malo mudrosti, znali smo da moramo da se vratimo u Niš, i da Niš vratimo u sebe i sve vas.

Digitalk Niš je tu!

Konferencija se sastoji iz dva događaja, slično kao i u Zrenjaninu, ali sa malo drugačijim temama:

Digitalk Media Days

digitalk media days nis

27. i 28. oktobra očekuje vas Digitalk Media Days, medijska konferencija koja ima za cilj da okupi ljude iz medija, medijskih agencija i sve one koji mogu da pomognu da medijska scena u Srbiji i regionu postane zrelija, zdravija i održiva na zdravim osnovama. Bavićemo se pozitivnim primerima, novim medijim formatima i autorima, alternativnim biznis modelima ali i svim drugim pitanjima koje mogu da pomognu da medijski biznis postane biznis, a ostane medijski.

Digitalk konferencija

digitalk konferencija nis cover

28. do 30. oktobra očekuje vas Digitalk Niš, konferencija tokom koje ćemo sa vama podeliti neke od najzanimljivijih regionalnih tehnoloških priča iz Srbije i regiona, “digitalni gasterbajteri” ispričaće svoja iskustva sa izvora inovacija iz najmoćnijih kompanija sveta, a prisetićemo se gde su stigli neki od onih brilijantnih ljudi koji su nam pre desetak godina pričali stvari koje nam deluju nemoguće. Biće tu i nekih posebnih južnjačkih začina.

Naravno, biće i mnogo prilika za druženje i networking. Organizovanih, ali i spontanih, za svačiji ukus. Dobre muzike, hrane, i svega onoga što jug ima da ponudi… 

Uvek je tih nekoliko dana bilo prilika da se upoznamo ili vidimo, da se inspirišemo i motivišemo, naučimo ili saznamo nešto novo, ali i skupimo energiju za dobar kraj godine. 

Upišite u kalendar, rezervišite karte i smeštaj. 

Niš nikada nije razočarao, a ni ona trojica sa početka.  

Vidimo se od 27. do 30. oktobra u Nišu!

Scroll to Top