Specijal 04: Otkud GoDaddy u Beogradu i šta radi?

04 yt

Ovu Specijal epizodu smo radili u saradnji sa kompanijom GoDaddy i razgovarali sa dva fenomenalna momka – Sergejom i Nikolom. Sergej, iako veoma mlad ima dug staž u kompaniji, duži od broja godina koliko je GoDaddy prisutan u Srbiji. Naime, Sergej je prisutan od početka same priče, kada je sve bilo u vidu startup-a, Devane. Upravo ta priča, od startup-a do korporacije, kada je GoDaddy akvizicijom Devane došao na srpsko tržište je bila i početak našeg razgovora. Razvojem GoDaddy-a u Srbiji, ova kancelarija dobija sve više značaja na globalnom nivou, pa se neke od globalnih inicijativa ove kompanije nalaze i rade upravo iz Beograda. Nikolina priča u GoDaddy-u počinje još jednom akvizicijom od strane GoDaddy-a, u pitanju je WP Curve, kada sve što je vezano za razvoj i podršku oko WordPress platforme počinje ozbiljnije da se razvija.

Pričali smo o mnogo zanimljivih stvari koje se tiču rada unutar korporacije, razlikama korporativne kulture između startup-a i korporacije, kako je to raditi u kompaniji koja razvija sopstvene proizvode, te kako izgleda proces odabira i intervjuisanja novih ljudi.

Ovaj razgovor je zaista poseban jer su Sergej i Nikola po struci inženjeri – developeri, i zaista je bilo zanimljivo čuti njihov ugao jedne korporativne priče.

Sergej Grivcov, Senior Direktor – Razvoj Softvera @ GoDaddy – https://www.linkedin.com/in/zrgisa/
Nikola Petrov, Menadzer operacija – WordPress Premijum Servisi @ GoDaddy – https://www.linkedin.com/in/nikola-petrov/

Scroll to Top