Specijal 02: Zrenjaninska IT scena: prilika koju ne smemo da propustimo

special 2 yt

Zrenjaninska IT scena je počela da se razvija pre nekih devet godina i danas predstavlja jednu od perspektivnijih privrednih grana u gradu, posebno za mlade. Period pandemije je nekako usporio sve, pa i dešavanja koja se tiču IT industrije, a posebno je uticao na okupljanja zrenjaninske IT scene. U susret novim okupljanjima i događajima koje ćemo organizovati u Zrenjaninu naredne godine, zajedno sa gradom Zrenjaninom smo uradili specijal epizode koje pričaju priču o zrenjaninskoj IT sceni i potencijalima koje bismo trebali da iskoristimo.

Sagovornici prvog specijala o IT industriji i zajednici u Zrenjaninu su bili Nikola Petrov, Operations Manager u kompaniji GoDaddy, i Nikola Đorđević, Delivery Direktor u kompaniji Levi9 koja već sedam godina posluje u Zrenjaninu.

Razgovarali smo o tome kako je to izgledalo na početku, kako se IT scena u Zrenjaninu razvijala, a sve kroz priču razvoja kompanije Levi9, ali i priču Nikole Petrova, koji pored toga što svoju profesionalnu karijeru u globalnoj kompaniji GoDaddy razvija upravo iz Zrenjanina, bio je i deo obrazovnog sistema u Zrenjaninu kao asistent na Tehničkom fakultetu ”Mihajlo Pupin” i bio u direktnom dodiru sa mladima koji su studirali smerove IT usmerenja.

Teme razgovora su bile prednosti i izazovi daljeg razvoja IT scene u Zrenjaninu, koji su prioritetni zadaci koje moramo rešiti kako bismo ojačali Zrenjanin na IT mapi Srbije, te kako motivisati mlade da svoje formalno obrazovanje i profesionalne karijere grade upravo u Zrenjaninu. Razgovor je obuhvatio i širi kontekst, u smislu kako mladima pružiti od najmlađih dana kvalitetne sadržaje i upravo različitim aktivnostima i delovanjima na šire društvene aspekte života unaprediti ambijent za dalji razvoj grada i njegovo pozicioniranje na IT mapi Srbije.

Projekat specijal epizoda o IT sceni grada Zrenjanina se finansira iz budžeta grada Zrenjanina
Stavovi izraženi u ovim publikacijama isključiva su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvaničan stav grada Zrenjanina.

Scroll to Top