digitalk Niš 2022

Predavanje

subota 29. oktobar

17:00 - 18:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Investiranje u tehnološke kompanije iz Srbije

Jan Kobler

Jan Kobler je partner u South Central Ventures, investicionom fondu fokusiranom na tehnološke investicije u ranoj fazi u jugoistočnoj Evropi. Tokom proteklih šest godina, Jan je vodio preko 20 investicija u regionalne startapove. On strastveno radi sa osnivačima i pomaže im da izgrade svoje poslovanje kao aktivan partner. Pored svog iskustva na strani investicija, Jan je proveo značajan deo svoje karijere obavljajući različite operativne zadatke u ranoj fazi poslovanja. Njegove dužnosti su uglavnom pokrivale prodaju, razvoj poslovanja, finansijsko upravljanje i strategiju. Jan trenutno sa porodicom živi u Beogradu.

O South Central Ventures

South Central Ventures je najaktivniji investitor u ranoj fazi tehnologije u jugoistočnoj Evropi, koji radi sa osnivačima i timovima koji traže globalnu bazu klijenata i transformišu svoje industrije novim tehnologijama i poslovnim modelima. Investicije fonda namenjene su promovisanju međunarodne ekspanzije i rasta najperspektivnijih tehnoloških b2b startapova, koji koriste izuzetne inženjerske resurse jugoistočne Evrope i pokazuju snagu na globalnim tržištima.

Davor Sakač

Tokom svoje 20 godina duge poslovne karijere koju je gradio u različitim kompanijama, Davor se uglavnom nalazio na menadžerskim pozicijama u različitim oblastima poslovanja – posebno u sektoru telekomunikacija i finansija.

Davor Sakač je diplomirao i magistrirao na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorske studije završio je na Fakultetu za poslovne i finansijske studije Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci.

Danas, Davor je direktor prvog CVC fonda osnovanog u ovom delu Evrope.

Vladimir Pavlović

Vladimir Pavlović je finansijski analitičar, te osnivač i direktor WM Equity Partners, konsultantske firme koja se bavi pružanjem podrške malim i srednjim preduzećima. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a doktorirao na Fakultetu političkih nauka iz oblast javnih finansija. 

Za sobom ima dve decenije iskustva rada na domaćem finansijskom tržištu, poput Narodne banke Srbije i Centralnog registara HoV, ali i regionalnom kao direktor brokersko-dilerskog društva FIMA International. Bio je zadužen za mnoštvo projekata koje su finansirali institucije poput IFC, EBRD i donatora kao što je EU delegacija i USAID. Ima CFA zvanje i član je Nadzornog odbora udruženja CFA Society Srbija.

Scroll to Top