digitalk Niš 2022

Predavanje

petak 28. oktobar

17:00 - 17:45

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Krivudavi put kroz računarski lavirint

Omogućio

Milan Milenković

Milan Milenković je osnivač i direktor IoTsense LLC, kompanije koja se bavi razvojem IoT tehnologije i konsaltingom u oblasti strategija sa sedištem u San Francisku, Kalifornija. Prethodno je, kao vodeći inženjer u Intel laboratoriji i IoT poslovnoj jedinici, vodio brojne projekte koji su uključivali IoT sistem dizajn i implementaciju, rukovođenje energijom, cloud i grid computing. 

Milan Milenković je autor nekoliko udžbenika i monografija, uključujući “Internet of Things: Concepts and Systems Design” (Springer) i “Operating Systems: Concepts and Design” (McGraw-Hill). Kao gost-govornik, učestvovao je na akademskim konferencijama i konferencijama u oblasti industrije i bio autor mnogobrojnih časopisnih i konferencijskih radova, tehničkih izveštaja iz industrije, standarda, i SAD i međunarodnih patenata.

Milan Milenković poseduje diplomu M.Sc. u oblasti Informatike sa Tehnološkog instituta u Džordžiji i Ph.D. u oblasti Elektrotehnike i računarstva sa Univerziteta u Masačusetsu, Amherst. Takođe je Fulbrajtov stipendista, IEEE viši član i istaknuti saradnik, kao i ACM istaknuti inženjer.

Scroll to Top