digitalk Niš 2022

Predavanje

petak 28. oktobar

16:00 - 16:15

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Svečano otvaranje

Vladimir Kovač

Vladimir Kovač je dobri duh internet zajednice u Srbiji i jedan od osnivača Digitalk-a. U konferencije se zaljubio pre 15ak godina, baš u Nišu, a poslednjih desetak ih organizuje, kako u svom rodnom gradu Zrenjaninu, tako i širom Srbije.

Voli ljude i energiju koja nastaje kada se dobre priče i dobri ljudi nađu na istom mestu.

p.s. Bez njega, Vita i Minić se nikada ne bi odlučili da ponovo prave konferencije, ali kada je on odlučio, nisu smeli da ga puste samog 🙂

Petar Stakić

Petar Stakić je direktor za saradnju sa zajednicom i član izvršnog odbora Infostu grupe. U kompaniji je već skoro 12 godina, a od početka se bavi korporativnim komunikacijama. 

Od aprila 2022. godine Petar je izvršni direktor organizacije IT Subotica 2030 koja je osnovana od strane subotičkih IT kompanija i obrazovnih ustanova. Cilj organizacije je da se ovaj grad razvije u regionalni tehnološki i kongresni centar, za šta postoje svi preduslovi zbog razvijenosti ove industrije. Takođe, svrha organizacije je da sprovodi ili podržava društvene i ekološke aktivnosti kako bi Subotica bila idealno mesto za život, studiranje i rad. 

Infostud grupa je jedna od osnivača organizacije IT Subotica 2030.

Petar Atanasovski

Petar Atanasovski je COO u okviru MVP Workshop tima, koji se bavi istraživanjem i razvojem decentralizovanih biznis modela i blockchain proizvoda.

Pokreće ga stvaranje i razvoj. Bilo da pričamo o razvoju ljudi, timova, proizvoda ili efikasnih organizacija, posvećen je stvaranju izuzetnog iskustva i vrednosti za korisnike.

Završio je francusko-srpski bilingvalni program u Trećoj beogradskoj gimnaziji, Matematički fakultet u Beogradu, odsek za informatiku i Executive MBA studije u Cotrugli poslovnoj školi. Vodio je odsek za zadovoljstvo korisnika u GoDaddy-ju (pre akvizcije ManageWP proizvoda – Devana Technologies) gde je bio zadužen za iskustvo web profesionalaca. Zaljubljenik je u vaterpolo – nekadašnji je vaterpolo igrač i trener. 

Bio je predsednik AIESEC-a Srbije, najveće organizacije na svetu vođene od strane mladih. Član je Rotary E-kluba Srbija.

Jan Kobler

Jan Kobler je partner u South Central Ventures, investicionom fondu fokusiranom na tehnološke investicije u ranoj fazi u jugoistočnoj Evropi. Tokom proteklih šest godina, Jan je vodio preko 20 investicija u regionalne startapove. On strastveno radi sa osnivačima i pomaže im da izgrade svoje poslovanje kao aktivan partner. Pored svog iskustva na strani investicija, Jan je proveo značajan deo svoje karijere obavljajući različite operativne zadatke u ranoj fazi poslovanja. Njegove dužnosti su uglavnom pokrivale prodaju, razvoj poslovanja, finansijsko upravljanje i strategiju. Jan trenutno sa porodicom živi u Beogradu.

O South Central Ventures

South Central Ventures je najaktivniji investitor u ranoj fazi tehnologije u jugoistočnoj Evropi, koji radi sa osnivačima i timovima koji traže globalnu bazu klijenata i transformišu svoje industrije novim tehnologijama i poslovnim modelima. Investicije fonda namenjene su promovisanju međunarodne ekspanzije i rasta najperspektivnijih tehnoloških b2b startapova, koji koriste izuzetne inženjerske resurse jugoistočne Evrope i pokazuju snagu na globalnim tržištima.

Đorđe Filipović

Đorđe Filipović je završio osnovne i magistarske studije na Univerzitetu Syracuse u Njujorku u oblasti informacionih tehnologija. Na univerzitet je otišao na sportsku stipendiju kao uspešni plivač, višestruki šampion Jugoslavije, a kasnije i učesnik Olimpijskih igara u Sidneju 2000.

Svoju karijeru započinje u startapu Shoeline, koji posluje u okviru Berkshire Hathaway grupe. Nakon uspešnog lansiranja startapa, sa preko 13 miliona godišnje prodaje, svoju karijeru nastavlja u francuskom investicionom fondu Kering group kao menadžer projekata, gde vodi projekte na globalnoj e-commerce platformi. 

Posle 13 godina provedenih u Americi, 2010. godine osniva kompaniju 30Hills u Beogradu, sa željom da se bavi razvojem inovativnih startap ideja. Danas ima više od 20 godina iskustva i preko 40 startap inicijativa iza sebe. 30Hills studio je postao mesto gde preduzetnici, inovatori, profesori i kompanije zajedno istražuju i realizuju nove ideje koje menjaju svet na bolje.

Scroll to Top