digitalk Media Days Niš 2022

Predavanje

četvrtak 27. oktobar

13:45 - 14:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Case study: 021.rs

Slobodan Krajnović

Slobodan Krajnović je master inženjer industrijskog inženjerstva (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad). 

Zaposlen na 021 od 1999. godine. Na funkciju šefa informativne redakcije imenovan je 2002. godine, a za glavnog i odgovornog urednika 2005. Danas je suvlasnik i direktor preduzeća. 

Stalni je član ekspertskog medijskog tima na projektu Media Pluralism Monitor, koji realizuje Centar za medijski pluralizam i slobodu (CMPF) pri Evropskom univerzitetskom institutu u Firenci.

Član je Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i član Skupštine Asocijacije onlajn medija čiji je 021 jedan od osnivača. 

Dobitnik je nagrade za najboljeg urednika lokalnih radija devet balkanskih zemalja koju mu je 2007. dodelila mreža radio-stanica SEENAPB. 

Predavač je i panelista na brojnim stručnim skupovima u organizaciji Irex Serbia, Academy Deutche welle, ANEM, AOM, NDNV, Fondacije Slavko Ćuruvija, Medija centra Beograd, Medija centra Niš, itd. 

Redovni je učesnik i gost brojnih međunarodnih školi, skupova i događaja u okviru radio industrije i digitalnih medija (Fridrih Ebert school – Berlin, International journalist academy – Budimpešta, European journalism centre – Milano, BBC – London, NAB – Las Vegas, Radiodays Europe – Kopenhagen/Paris, Weekend media festival – Rovinj, itd).

Scroll to Top