peter naili w
digitalk Niš 2022

Peter Nalli

Head of Animation & VFX @ ILBE Group

Piter Nali je direktor animacije i vizuelnih efekata u Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE) Grupi i šouraner animiranog serijala “Puffins Impossible” kreiranog u domaćem kreativnom studiju za animaciju Iervolino Studios (IES).

Piter je radio na preko 20 međunarodnih igranih filmova kao supervizor vizuelnih efekata, uključujući filmove, „Crni leptir“ sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi, „Neizvesna bitka“ sa Džejmsom Frankom i dobitnikom Oskara Robertom Duvalom, kao i film „Potraga za Stiv Mekvinom“, u režiji Marka Stivena Džonsona (Ghost Rider). Piter je bio ključan u ideji i vizuelnom razvoju dugometražnog animiranog filma „Misija Arktik“ (Arctic Dogs), u kojem je talentovani Džeremi Rener pozajmio glas, uz oskarovce, Andželiku Hjuston i Džona Klisa.

Pored toga, Piter je napisao i režirao brojne epizode izuzetno uspešnih animiranih spin-off serijala, „Arctic Friends“, kao i „Puffins“ sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi. Danas je šouraner najnovijeg serijala ,,Puffins Impossible”, u kojem Džoni Dep nastavlja da pozajmljuje karakter i glas glavnom junaku Džoniju Pafu, a koji je ujedno prvi serijal ovog tipa proizveden u Srbiji, kreiran u Iervolino Studios i produciran u Archangel Digital Studios MIloša Bikovića. Serijal se od aprila 2022. godine emituje na svetskim striming patformama Amazon Prime, Appple TV, Google Play, Chilli tv, u preko 120 zemalja sveta. 

Pored velikog produkcionog iskustva, Piter Nali je nadgledao otvaranje studija i realizaciju produkcija u raznim delovima sveta: Kanadi, Italiji, Bahreinu, Mumbaju, Singapuru, a sada i u Iervolino Studios u Srbiji, sa ograncima u Beogradu i Novom Sadu.

Piter Nali bio je uvaženi gostujući predavač na Kualalumpurskoj nedelji dizajna (Malezija), „CG“ Overdrajvu (Singapur) i učestvovao je kao ekspert-panelista na festivalu animacije TAAFI (Toronto, Kanada). Pored toga, dobitnik je nekoliko nagrada za rad u oblasti vizuelnih efekata i digitalnog dizajna, među kojima su nagrade  Madridskog filmskog festivala, Vorner mjuzika, Steš magazina i Kanskog lava. Piter je držao kurseve kompozitinga na međunarodno priznatom koledžu Šeridan (Okvil, Ontario), a u Centru za izradu priča pri koledžu Sentenijal (Toronto, Kanada) držao je kurseve iz izrade storiborda za animaciju, filmskog jezika animacije i digitalnog mat slikanja.

Svoje znanje nastavlja da prenosi u svakodnevnom radu sa umetnicima i kreativnim strucnjacima u Iervolino Studios kroz interne edukacije i svakodnevni rad, kao i kroz Interni Trening Centar, platformu za edukaciju ovog studija.

Predavanje

petak 28. oktobar

16:15 - 17:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Far from home - Connecting people and places to produce animation

Scroll to Top