Epizoda 108: Tanja Kuzman

tanja yt

Biografija:

Tanja je direktorka za digitalna rešenja, startape i inovacije u PwC Srbija sa više od 10 godina profesionalnog iskustva u vezi sa digitalnom transformacijom, startap/inovacionim ekosistemima i VC finansiranjem. Njen tim u okviru PwC pokriva devet zemalja Jugoistočne Evrope, a ona je deo globalnih timova koji se bave startapima i digitalnim rešenjima. Pre nego što se pridružila PwC Srbija bila je investicioni direktor u VC fondu u Velikoj Britaniji. U svojoj karijeri bila je mentor preko 100 startapa i poznaje sve detalje procesa odlučivanja VC investitora. Doktorirala je finansije na Univerzitetu Šefild. U maju 2014. godine na Simpozijumu lidera današnjice i lidera budućnosti u Sent Galenu, Tanja je proglašena za jednu od 100 lidera budućnosti celog sveta.

Opis epizode:

Posle duže vremena bavimo se startup ekosistemom i jednom veoma važnom temom, a to je na koji način se dobro pripremiti kada želite da dođete do investicije za vaš startup. Sagovornica na ovu temu nam je bila sjajna Tanja Kuzman, direktorka za digitalna rešenja, startape i inovacije u PwC Srbija. Tanja nam je dala pregled našeg ekosistema danas, pokrila osnove bez koji nema priče o investicijama a to su razlike između startupa i inovativnih preduzeća, a onda nas je vrlo efektno provela kroz ostatak razgovora i sve faze od analize i istraživanja potencijalnih investitora, do obaveza koje dolaze nakon same investicije i odnosa koje razvijate sa investitorom.

Tanja Kuzman, Director @ PwC SEE Consulting – Digital, Startups & Innovation – https://www.linkedin.com/in/tanja-kuzman/

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

1. Pokrovitelj podkasta: MTS

2. Partneri podkasta:
OTP banka
Nova mBanking aplikacija OTP banke:
Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.newfrontier.iBanking.mobile.SOG.Retail&hl=en
App Store: https://apps.apple.com/app/soge-m-bank/id803935073?ls=1 
– kompanija Mastercard
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod digitalk500 i očekuje vas 500 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

3. Prijatelj podkasta:
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige ‘’Vodič za investiranje’’ izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top