E-Commerce Zrenjanin 2024

Predavanje

petak, 19. april

12:05 - 12:35

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Predavanje: First Party podaci i transformacija eCommerce-a u eRetail

Korišćenjem first party podataka bavili smo se eCommerce-om kao što bismo se bavili bilo kojom radnjom Profit – Prodaja – Asortiman :

1. Strategija kampanja – da li smo profitabilni i koje platforme (kanali) i proizvodi generišu profit?

2. Popravljanje prodaje (performance) sa preciznom publikom i proizvodima koje prodajemo.

3. Popravljanje asortimana – odabir i pozicioniranje proizvoda koji su nama bitni da se prodaju a ne onih koji se ionako prodaju.

First party podaci su nam omogućili da identifikujemo koju robu možemo da prodajemo u kojim kanalima, da napravimo publike koje višestruko outperformuju standardne FB i Google publike i da u kampanjama prodajemo preko 80% one robe na koju se kampanje i odnose.

Dušan Mrvaljević

Dušan Mrvaljević i kompanija Efektus već 20 godina kreiraju i isporučuju klijentima analitiku koja generiše značajne poslovne rezulate ali i menja ključne biznis procese i transformiše organizaciju.

Recept uspeha analitike u retailu: primenjivosti i transparetnost, su iskoristili i u oblasti eCommerce-a gde su kreirali eRetail analitiku na bazi First Party podataka. eRetail analitika je za mnoge klijentre postala prvi korak u optimizaciji i transformaciji eCommerce-a procesa i organizacije.

Dušan je diplomirao primenjenu matematiku u St. Petersburugu u Rusiji, ekonomiju i statistiku na Trent Univerzitetu u Kanadi i magistrirao ekonomiju na Univerzitetu Pensilvanija u Americi.

Scroll to Top