e-commerce Zrenjanin 2023

Predavanje

četvrtak, 20. april

11:30 - 12:30

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Logistika – izazovi i rešenja

Najveći izazov svih trgovaca je da roba od njih, u kratkom roku i po razumnoj ceni stigne do njihovih kupaca u zemlji, regionu ili “pravom” inostranstvu. Distribucija i logistika su igre u kojima nema 100% savršenih ishoda i uvek tražimo najbolje moguće rešenje ili više njih za različite tipove kupaca. 

Kovid je promenio navike mnogih korisnika kao i frekvenciju poručivanja za one koji su shvatili da im elektronska kupovina odgovara. Neki prodavci su se opredelili da razvijaju svoju dostavu, neki da kombinuju sa kurirskim službama i spoljnim saradnicima, neki da koriste isključivo partnere. Šaljemo lokalno, regionalno, globalno. Šaljemo sa ciljem da stigne kad stigne, šaljemo da stigne za nekoliko dana, a nekad – šaljemo da stigne u svega nekoliko desetina minuta dok korisnik na svom telefonu prati dostavljača.

Na ovom panelu pokušaćemo da prikažemo sve ključne mogućnosti različitih partnera i najbolje prakse i iskustva sa tržišta, sa ciljem da oslikamo jasnu sliku o tome kako da svakom tipu svojih korisnika pružite najbolje iskustvo, na skali koja vam je u tom trenutku potrebna. 

Mladen Jezdić

Mladen Jezdić, diplomirani inžinjer Saobraćajnog fakulteta i Head of supply chain Ananas e – commerce broji više četiri godine profesionalnog iskustva u ovoj sferi poslovanja.

„Ponosan sam na to što sam kroz program Delta holdinga Mladi Lideri uspeo da napredujem do direktorske pozicije u okviru Ananasa – najvećeg i najzahtevnijeg projekta u regionu. Kroz izazovne i inovativne projekte na kojima radim, ispitujem i unapređujem svoje znanje ne samo u oblasti supply chain – a, već celokupnog biznisa.

Uvek naglašavam da je, pre svega zadovoljstvo raditi na izgradnji i pokretanju najvećeg i najmodernijeg fullfilment centra u ovom delu Evrope koji se prostire na čak 10 hiljada metara kvadratnih. Ambiciozni planovi koje sprovodimo u Ananasu podrazumevaju i internacionalizaciju poslovanja, tako da kroz svakodnevni rad imam priliku da radim i na širenju našeg poslovanja na druge države regiona.

Biti Head of supply chain u budućem Amazonu regije Balkan je čast i privilegija iz prostog razloga jer se ne ukazuje uvek prilika raditi s ovakvim timom posvećenih stručnjaka, na ovako kompleksnim projektima uz koje se profesionalni napredak i lična satisfakcija jednostavno podrazumeva “, istakao je Mladen.

Kada se završi radno vreme, Mladen se bavi pčelarstvom i vinogradarstvom i uživa u kuvanju.

Zoran Malinović

Zoran Malinović ima preko 10 godina iskustva u e-commerce-u i industriji brze dostave. Bavio se marketingom, prodajom i key account management-om. Trenutno na poziciji Head of Business Development u Woltu, gde vodi i koordiniše par projekata. Započeo karijeru u Donesi gde je iz prve ruke video šta znači “dinamično okruženje” – prošao akviziciju od strane Foodpande, zatim Delivery Hero-a, migraciju na Glovo, zatim prelazak u Wolt i akviziciju od strane DoorDash-a.

U poslednje vreme želi da pomogne i doprinese (r)evoluciji e-commerce ekosistema u Srbiji i da svoje iskustvo i znanje u zadovoljavanju potreba korisnika i dostavi od 30 minuta podeli sa drugima, kroz Wolt Drive (Delivery as a Service) – projekat koji sada vodi u Woltu.

Ivan Beljić

Ivan Beljić ima bogato iskustvo u radu u prodaji i marketingu u hotelskoj industriji i transportu i logistici. U kompaniji DHL zaduzen za elektronsku trgovinu od 2012 godine. Organizovao i ucestvovao na radionicama za promociju elektronske trgovine po Srbiji.

Nikola Riznić

Nikola Riznić ima radnog iskustva u logistici duže od 17 godina. Godine 2004. je počeo karijeru u kompaniji City Express Srbija. U kompaniji D Express je od njenog osnivanja 2008. godine. Počeo je prvo kao predstavnik prodaje, zatim kao KIA manager, a u periodu od 2011. – 2018. godine je bio na poziciji direktora prodaje. Trenutno na poziciji generalnog direktora. 

Kroz dugogodišnje radno iskustvo učestvovao u mnogim projektima i jedan je od inicijatora strategije za razvoj usluga vezanih za E- Commerce. Zajedno sa svojim timom konstantno radi na unapređenju postojećih i razvoju novih usluga prateći trendove kurirske dostave na stranim tržištima prilagođavajući ih potrebama krajnjih korisnika.

Vasilije Vojinović

Vasilije Vojinović je suvlasnik više online prodavnica u Srbiji i u Evropi. Poseduje višegodišnje iskustvo u Facebook i Instagram oglašavanju i vođenju e-commerce kampanja. Trenutno vodi jedan od prvih fulfilment centara u Srbiji – BigArena.

Scroll to Top