Digitalk Zrenjanin 2024

Predavanje

subota, 20. april

18:30 - 19:30

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Sadašnjost i budućnost WEB3

Sa učesnicima panela razgovaraćemo kako je izgledao razvoj web3 tehnologije prethodnih godina, gde se sama industrija nalazi danas, a gde Srbija na svetskoj mapi, šta su trenutni trendovi koje uviđamo, koje su mogućnosti za širu primenu i šta to znači za pojedince i za firme koji se danas odlučuju za transofrmaciju i ulazak u web3.

Sanja Ugrčić Pavlović

Sanja Ugrčić Pavlović, direktorka prvog srpskog Web3 i Blockchain Superklastera “Excellent 3“, je stručnjak u oblasti digitalnih i finansijskih tržišta specijalizovana za upravljanje rizikom, usklađenost, istrage prevare i AML/CFT.

Njeno obimno iskustvo obuhvata rad u Velikoj četvorci, kao i razvoj finansijskih politika, pri čemu se bavila kako regulatornim tako i tržišnim primenama digitalnih rešenja u Srbiji, sa posebnim fokusom na finansijske tehnologije. 

Sanja je obavljala funkcije šefa za rizik i šefa za usklađenost na prvoj platformi za kripto razmenu u Srbiji, jednoj od najuspešnijih FinTech kompanija, gde je aktivno sarađivala sa javnim institucijama poput Narodne banke Srbije, Komisije za hartije od vrednosti i Ministarstva finansija, predvodeći procese licenciranja i poslovanja u okviru novog regulatornog okvira za FinTech. 

Sanja je sertifikovani istraživač prevara (CFE) sa aktivnim članstvom u srpskom odeljenju, gde je potpredsednica, kao i u globalnom Udruženju sertifikovanih istraživača prevara (ACFE).

Vidor Gencel

Vidor je u svet programiranja uplovio još kad je imao 12 godina. Po struci je softverski inženjer, a u Web3 svet je zakoračio 2010. godine kada je, usled nevoljne poslovne situacije, prvi put kupio bitcoin. Od 2016. godine, je krenuo da razvija proizvode i rešenje na preko 10 razliticitih blockchainova. Sa Solanom se prvi put susreo krajem 2019. godine i izgradio njen prvi kripto novčanik – Solflare. Kao suosnivač Solflare-a, Vidor je duboko integrisan u svet Web3 tehnologija, gde svojim znanjem i iskustvom razvija Solflare novčanik koji koristi više od 2 miliona aktivnih korisnika mesečno i doprinosi čuvanju preko 15 milijardi dolara. U okviru Solflare-a, Vidor vodi sve tehničke inicijative i direktno je odgovoran za tehnologiju koja se koristi za razvoj novčanika, nadgledajući i tehničku orijentaciju razvoja proizvoda od samog početka kako bi osigurao stalnu inovativnost proizvoda. Odlučio je da ostane u Solani zbog njenog potencijala i mogućnosti za napredak.

Marko Borovina

Marko je Co-Founder i COO u kompaniji Ceres Blockchain Solutions sa sedištem u Beogradu. U protekle 3 godine od osnivanja kompanije izgradili su nekoliko decentralizovanih aplikacija, sklopili partnerstva sa nekoliko vodecih web3 kompanija, postali članovi Web3 Supreklastera Odličan3, Blockchain Game Alliance, ICT HUB-a te su dobitnici nekoliko grantova u Polkadot ecosystemu. Marko se kroz dugogodišnje iskustvo u blockchain industriji specijalizovao za tokenomiju i project management, u proteklih 6 meseci posvetio se razvoju platforme za digitalne identitete i decentralizovane finansije.

Aleksandar Matanović

Otkad je počeo da koristi internet, Aleksandar je frustriran neefikasnošću postojeće finansijske infrastrukture i nedostupnošću određenih servisa samo po osnovu mesta prebivališta. U potrazi za boljim novcem, nailazi na e-gold, pa 2007-me sa partnerom osniva menjačnicu za virtuelne valute. E-gold nije izdržao test vremena, ali bavljenje tim poslom ga stavlja u poziciju da se prilično rano upozna sa bitkoinom.

Od 2012. godine direktor i suosnivač prve kripto menjačnice u regionu – ECD.

Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, a 2016-te je završio i master studije iz oblasti digitalnih valuta, prve tog tipa u svetu, na Univerzitetu Nikozija na Kipru. Nakon toga i sam postaje vrlo aktivan u edukaciji drugih na temu kriptovaluta, pre svega kroz kurseve, gostujuća predavanja i nastupe u medijima i na konferencijama.

Duboko veruje da je blokčejn revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.

Petar Atanasovski

Petar Atanasovski je partner u Attic42 gde founderima pomaže u svemu što je povezano sa njihovim proizvodima i operacijama. Bilo da je reč o razvoju ljudi, izgradnji proizvoda ili formiranju i skaliranju timova i organizacija, on je posvećen stvaranju izuzetne vrednosti i iskustva za korisnike.

Pre osnivanja Attic42, Petar je bio COO u MVP Workshop, jednoj od pionirskih evropskih kompanija za razvoj proizvoda na blockchainu, gde je radio ruku pod ruku sa vodećim projektima u toj oblasti. Bio je bivši direktor proizvoda u Celsius Network.

Vodio je odeljenje za Sreću Kupaca u GoDaddy (nakon akvizicije ManageWP u 2016. godini, gde je Petar bio deo izvršnog liderstva Devana Technologies).

Diplomirao je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Odeljenju za informatiku i računarstvo, i stekao izvršni MBA na COTRUGLI Poslovnoj školi.

Aktivan je član Rotari E-kluba Srbija, a tokom studija bio je predsednik AIESEC-a u Srbiji.

Volim vaterpolo, ronjenje i provođenje leta na plaži ili, još bolje, na čamcu. Otac je Maše i Dee.

Scroll to Top