Digitalk Zrenjanin 2024

Predavanje

subota, 20. april

17:30 - 17:40

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Lokalac.rs

Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) pokrenula je 2020. projekat “Lokalac na internetu” koji se od tada neprestano razvija i širi.

U pitanju je humanitarna aktivnost prodaje brendiranih proizvoda gde prihodi od prodaje bivaju usmereni kao donacija i podrška mladim talentima na njihovom putu da ostvare svoje snove i potencijale. Konkretno u pitanju su regionalni centar za mlade talente “Nikola Tesla”, kao i Matematičkoj gimnaziji u Beogradu.

Ni rezultati ne izostaju – u 2023. godini za 22 polaznika Centra su od doniranih sredstava kupljene kotizacije za učešće na internacionalnom takmičenju STEMCO u pet naučnih disciplina. Na takmičenju su osvojene 24 medalje, a kupljene su i kotizacije za 3 polaznika za ISRIF (International Student Research and Innovation Fair) gde su osvojene 3 medalje.

I dok se prva Lokalac majica pojavila još 2020. godine, do danas su se nizali brojni modeli, a od samog početka, za dizajn i izradu bio je zaslužan brend Dechko Tzar koji je sa Fondacijom RNIDS partner na ovom projektu.

Marijana će prezentovati i novu kolekciju proizvoda, koja će biti uskoro u prodaji.

Da Lokalac na internetu nije ograničen ničim osim idejama i dobrom voljom govori i gest ljudi iz Dogme sa kojima je napravljeno pivo “Lokalac na internetu”, gde se od svake prodate limenke 20 dinara donira za sadnju drveća koju organizuje udruženje Discover Serbia.

Marijana Borković

Marijana Borković već 12 godina gradi karijeru u oblasti digitalnog marketinga radeći u kreativnim agencijama i produkcijama. Takođe, tokom studija bila je članica Društva Srbije za odnose s javnošću i tada je razvila interesovanje za odose s javnošću i organizaciju evenata. Deo je RNIDS marketing tima od početka 2022. godine i vodi projekat Domen.rs, Lokalac na internetu, organizaciju konferencija DIDS, RSNOG i druge projekte.

Scroll to Top