Digitalk Zrenjanin 2024

Predavanje

nedelja, 21. april

11:00 - 12:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Žene na digitalnoj sceni: izazovi i put napred

Ubrzani tehnološki napredak oblikuje budućnost društva, čineći da učešće žena u IT industriji postaje ključno ne samo za postizanje rodne ravnopravnosti već i za podsticanje inovacija i razvoja. Panel “Žene na digitalnoj sceni: izazovi i put napred” okuplja žene iz različizih sfera srpske IT scene kako bi podelile svoja iskustva, izazove i vizije budućnosti.

Anđela Kanjo

Anđela Kanjo je suosnivačica i direktorka startapa Moveably, inovativne platforme koja povezuje prevoznike i pojedince koji traže usluge transporta. Takođe, Anđela je studentkinja druge godine na Fakultetu organizacionih nauka, gde studira softversko inženjerstvo , kao i deo Alumni mreže Dostignuća Mladih u Srbiji na poziciji partnership menadžera. Svoju preduzetničku avanturu započela je još sa 15 godina tokom srednjoškolskih dana u Mladenovcu, aktivno učestvujući na raznim takmičenjima iz oblasti preduzetništva i informacionih tehnologija. Njeni glavni interesi obuhvataju preduzetništvo, informacione tehnologije, obrazovanje i motivisanje srednjoškolaca da se uključe u vannastavne aktivnosti. 

Želi da inspiriše mlade da se upuste u preduzetništvo i da pruži podršku sjajnim predavačima u ovoj oblasti obrazovanja. Kroz Moveably, njen tim i ona teže da doprinesu zajednici i ljudima oko nas, nudeći im rešenje koje će olakšati procese selidbe i druge potrebe vezane za transport.

Ljuba Ivanović

Ljuba je menadžerka na projektu „Preduzmi ideju“, sa preko 10 godina iskustva u javnom i nevladinom sektoru u oblasti međunarodnih projekata. Takođe, ima iskustvo u radu u startapu, koji uključuje menadžment, izgradnju tima, profesionalni razvoj, strateško planiranje ali i saradnju i rad sa klijentima i partnerskim organizacijama.

Aiša Ničević

Aiša Ničević, rođena 28. maja 2004. godine u Novom Pazaru. Nakon završene gimnazije, upisuje se na studije Medicinske biohemije u Beogradu. Međutim, interes za IT nikada nije prestao, te već od 15. godine aktivno ucestvuje u IT-u na razlicitim pozicijama. Trenutno obavlja funkciju Community and Communication Manager-a u CentruNIT u Novom Pazaru, gde svojim radom doprinosi razvoju lokalne IT zajednice i promociji tehnoloških veština.

Aisa je sertifikovani Python i Frontend developer, sa bogatim iskustvom u oblasti programiranja. Pored svoje profesionalne karijere, posvećuje vreme mentorstvu i edukaciji dece u osnovama programiranja, te organizovanju vršnjačkih edukacija o korupciji i drugim društveno relevantnim temama. Takodje i aktivno ucestvuje u organizovanju i mentorstvu tokom projekta ,,Preduzmi ideju”, Startap vikend koji realizuje Digitalna Inicijativa Srbija, u saradnji sa USAID-om, ICT Hub-om, PWC-om.

Njeni interesi za pravdu i ravnopravnost odveli su je na različite seminare i događaje posvećene borbi protiv korupcije i širenju ljubavi i tolerancije kao i organizovanju istih.

Dr Mila Milenković

Dr Mila Milenković vodi Sektor za strategiju u okviru Direkcije za strategiju i digital, u okviru koga se razvija Strateški poslovni plan rada kompanije i usklađuju se dugoročne i kratkoročne aktivnosti kroz upravljanje portfoliom projekata i drugih aktivnosti na kompanijskom nivou. U Sektoru se nalaze i tim za upravljanje programima i projektima, odakle se vode  strateški značajni projekti i pruža se metodološka podrška projektnim menadžerima u kompaniji  za- upravljanju drugim projektima. Poseban deo se bavi razvojem poslovnih procesa i definisanjem procedura, što omogućava holistički pristup i strukturisan način rada u kompaniji. U okviru ovog sektora se sagledavaju svi najnoviji trendovi razvoja telekomunikacija, sa posebnim akcentom na digitalnu transformaciju i njen uticaj. 

Pre ove uloge, vodila je Službu za digitalne inovacije i aplikacije u IT-u Telekoma Srbija i sarađivala sa širom startap zajednicom. Od 2008. godine je vodila razvoj partnerskog ekosistema Telekoma, najpre u okviru razvoja prodaje, a kasnije u okviru razvoja proizvoda i poslovanja. Doktorirala je na temu modela za uvođenje inovacija u portfolio kompanije, podržan agilnim projektnim upravljanjem na Fakultetu tehničkih nauka u Novom sadu, gde daje doprinos na predmetima Strateško projektno upravljanje, Digitalna transformacija i Poslovne strategije.

Katarina Šonjić

Katarina (nekima poznata kao Kat on coffee) je Employer Branding strateg i tekvondo trener.

Veruje da je okupljanje ljudi i deljenje znanja pravi način da zajedno svi napredujemo, zbog čega rado piše i objavljuje svoje tekstove od 2019. godine. Pokrenula je Empple festival koji okuplja employer branding eksperte, daje uvid u lokalno tržište i nagrađuje najuspešnije employer branding projekte.

Ljubitelj je design thinking metodologije i često koristi alate iz ovog sveta koji joj pomažu da struktuira sve procese na kojima radi. Kao plod ova dva spoja je sa svojom partnerkom Anom Jeličić kreirala Employer Brand Sprint – skup alata koji pomažu u razvoju strateških employer branding procesa.

U slobodno vreme pije filter kafu sa dragim ljudima, fotka, igra salsu i vozi bicikl u prirodi.

Scroll to Top