digitalk Zrenjanin 2023

Predavanje

nedelja, 23. april

11:00 - 12:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Totalno drukčije od drugih

Jelena Todorović

Zovem se Jelena Todorović, osnivač sam branda Mikilly.

Profesionalno iskustvo stekla sam višedecenijckim radom u prodaji, na poziciji visual merchandising expert.

Deo sam procesa izgradnje i pozicioniranja na tržištu više domaćih brendova, takođe, pozicioniranja i širenja inostranih brendova, kako na ovom tržištu, tako i u više Evropskih zemalja.

Tokom rada za vodeće domaće brendove, 2018. godine, ponovo otkrivam svoju davno zaboravljenu ljubav prema lutkama i šivenju. Uz neizmernu podršku porodice počinjem da stvaram svoj nesvakidašnji brend mikilly fashion. Brend se prodaje na domaćem i inostranom tržištu i namenjen je kolekcionarima Barbie i drugih ekskluzivnih lutaka do 30 cm (za sada).

U julu 2022 godine, u svojoj 46. godini, donosim, po meni, najhrabriju profesionalnu odluku – da prestanem sa radom u korporaciji (nakon 27 godina radnog staza), i posvetim se razvoju svoje preduzetnicke firme.

Katarina Rađenović

Katarina Rađenović je talentovana dizajnerka nakita i figurica od polimerne gline je stekla popularnost objavljujući svoje presimpatične radove na društvenim mrežama i bazarima. Rođena je u Lazarevcu gde je od malih nogu istraživala svoju strast vizuelno izražavanje i dizajn. Počela je sa eksperimentisanjem sa polimernom glinom u srednjoj školi, a nakon pokušaja studiranja na Mašinskom fakultetu, prebacila se na Višu politehničku gde je zaista dobila priliku da se kreativno izrazi, a da to ostavi vremena i za hobi koji je vremenom postao profesija.

Aleksandra Petrovski

Aleksandra Petrovski je brend pripovedač, edukatorka i konsultantkinja. Aleks je novinarka. Dve decenije po profesiji, a sada po životnom opredeljenju – osoba koja traga za odgovorima, uobličava pitanja, ume da sluša i čuje, osoba koja pre drugih pokušava da spozna sledeću veliku ideju dok je još u povoju i one za koje misli da vrede osvetljava drugima, pomaže različitim svetovima da se razumeju, “rasklapa” kompleksne pojave i daje smisao onim naizgled malim. Poslednjih pet godina istražuje multipotencijalnost. Autorka je *fusnota podkasta i osnivačica kružoka Multipotencijalisti, koji okuplja renesansne ljude novog doba previše radoznale da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednoj karijeri (ili interesovanju) koje treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.

Ružica Milutinović

Ružica Milutinović, slikar potretista, je rođena u Subotici, a živi i radi u Beogradu. Profesionalno se bavi slikanjem poslednje 4 godine, iako je tu ljubav razvijala poslednjih 20 godina. Master je ekonomskih nauka po struci i ima duži staž u korporacijama na uglavnom marketing menadžerskim pozicijama. Iskustvo u marketingu i prodaji koje je usvojila iz korporativnog sveta (koji je napustila), joj je pomoglo u prodaji slika. 

Slikanje joj je bio hobi još od malih nogu, iako ne voli za sebe da kaže da je samouka jer je mnogo (na)učila od ostalih slikara. Pretežno slika portrete uljanim bojama ili akvarelom, trudeći se da prenese emociju na platno. Prepoznatljiva je kao portretistkinja na @mruzicaart profilu i to najčešće jakih muških i ženskih karaktera, boraca, Samuraja, Poglavica Indijanaca, ratnika iz video igara kojima oživljava/humanizuje AI pojavu. Svoje slike prodaje na području Srbije ali i ih i izvozi često u republike bivših SFRJ zemalja i EU. Aktivno radi na slikanju za tematsku izložbu kojoj se nada ove godine. 

Iva Brkić

Iva je završila matematičku gimanziju, zatim je potpuno promenila svoj pravac i upisala Akademiju Primenjenih Umetnosti, odsek keramika. Posle završenog fakuleteta Iva nastavlja sa samostalnim radom i učestvuje na raznim izložbama i manifestacijama. Ubrzo nakon toga Iva se upušta sa svojim kolegama u otvaranje sopstvene galerije, pod nazivom “Galerija 1250“.

I dan danas se bavi izlaganjem na velikim izložbama, makar dva puta godišnje, a uz to i veoma uspešno razvija Galeriju 1250.

Scroll to Top