Zoran Malinovic square
e-commerce Zrenjanin 2023

Zoran Malinović

Head of Business Development @ Wolt

Zoran Malinović ima preko 10 godina iskustva u e-commerce-u i industriji brze dostave. Bavio se marketingom, prodajom i key account management-om. Trenutno na poziciji Head of Business Development u Woltu, gde vodi i koordiniše par projekata. Započeo karijeru u Donesi gde je iz prve ruke video šta znači “dinamično okruženje” – prošao akviziciju od strane Foodpande, zatim Delivery Hero-a, migraciju na Glovo, zatim prelazak u Wolt i akviziciju od strane DoorDash-a.

U poslednje vreme želi da pomogne i doprinese (r)evoluciji e-commerce ekosistema u Srbiji i da svoje iskustvo i znanje u zadovoljavanju potreba korisnika i dostavi od 30 minuta podeli sa drugima, kroz Wolt Drive (Delivery as a Service) – projekat koji sada vodi u Woltu.

Predavanje

četvrtak, 20. april

11:30 - 12:30

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Logistika - izazovi i rešenja

Najveći izazov svih trgovaca je da roba od njih, u kratkom roku i po razumnoj ceni stigne do njihovih kupaca u zemlji, regionu ili “pravom” inostranstvu. Distribucija i logistika su igre u kojima nema 100% savršenih ishoda i uvek tražimo najbolje moguće rešenje ili više njih za različite tipove kupaca. 

Kovid je promenio navike mnogih korisnika kao i frekvenciju poručivanja za one koji su shvatili da im elektronska kupovina odgovara. Neki prodavci su se opredelili da razvijaju svoju dostavu, neki da kombinuju sa kurirskim službama i spoljnim saradnicima, neki da koriste isključivo partnere. Šaljemo lokalno, regionalno, globalno. Šaljemo sa ciljem da stigne kad stigne, šaljemo da stigne za nekoliko dana, a nekad – šaljemo da stigne u svega nekoliko desetina minuta dok korisnik na svom telefonu prati dostavljača.

Na ovom panelu pokušaćemo da prikažemo sve ključne mogućnosti različitih partnera i najbolje prakse i iskustva sa tržišta, sa ciljem da oslikamo jasnu sliku o tome kako da svakom tipu svojih korisnika pružite najbolje iskustvo, na skali koja vam je u tom trenutku potrebna. 

Scroll to Top