Aleksandar Matanovic square
Digitalk Zrenjanin 2024

19-21. april 2024. | Hotel Vojvodina

Aleksandar Matanović

Osnivač i direktor ECD.rs

Otkad je počeo da koristi internet, Aleksandar je frustriran neefikasnošću postojeće finansijske infrastrukture i nedostupnošću određenih servisa samo po osnovu mesta prebivališta. U potrazi za boljim novcem, nailazi na e-gold, pa 2007-me sa partnerom osniva menjačnicu za virtuelne valute. E-gold nije izdržao test vremena, ali bavljenje tim poslom ga stavlja u poziciju da se prilično rano upozna sa bitkoinom.

Od 2012. godine direktor i suosnivač prve kripto menjačnice u regionu – ECD.

Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, a 2016-te je završio i master studije iz oblasti digitalnih valuta, prve tog tipa u svetu, na Univerzitetu Nikozija na Kipru. Nakon toga i sam postaje vrlo aktivan u edukaciji drugih na temu kriptovaluta, pre svega kroz kurseve, gostujuća predavanja i nastupe u medijima i na konferencijama.

Duboko veruje da je blokčejn revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude što aktivniji učesnik te revolucije, pre svega kroz širenje svesti i izgradnju lokalne infrastrukture za korišćenje kriptovaluta.

Predavanje

subota, 20. april

18:30 - 19:30

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Sadašnjost i budućnost WEB3

Sa učesnicima panela razgovaraćemo kako je izgledao razvoj web3 tehnologije prethodnih godina, gde se sama industrija nalazi danas, a gde Srbija na svetskoj mapi, šta su trenutni trendovi koje uviđamo, koje su mogućnosti za širu primenu i šta to znači za pojedince i za firme koji se danas odlučuju za transofrmaciju i ulazak u web3.

Scroll to Top