Aleksandar Grasic square
Digitalk Zrenjanin 2024

19-21. april 2024. | Hotel Vojvodina

Aleksandar Grašić

Osnivač edukativne platforme Outliers (excel.grasic) & Microsoft MVP

Aleksandar je stvorio Outliers edukativnu platformu sa misijom da unapredi produktivnost zaposlenih u analizi podataka i pomogne kompanijama i preduzetnicima da donose podacima vođene odluke za povećanje profitabilnosti. Kroz Outliers platformu, Aleksandar je doprineo razvoju preko 7.000 profesionalaca iz više od 1.000 kompanija i saradnja sa preko 150 kompanija, jačajući njihove data analytics timove.

Na društvenim mrežama, poznat kao @excel.grasic, Aleksandar vodi zajednicu od preko 250.000 članova, deli savete za produktivniji rad i donošenje odluka kroz podatke.Dvostruki dobitnik prestižne titule Microsoft MVP (Most Valuable Professional) u kategoriji Microsoft 365 Apps & Services, Aleksandar je priznat kao jedan od svega 3.000 globalnih eksperata, i jedini u Srbiji u ovoj kategoriji.

Pre Outliersa, Aleksandar je ostvario značajne uspehe u fintech industriji u BlackRock-u, i stekao dragoceno iskustvo u mobilnom bankarstvu i telekomunikacijama, radeći za Telenor banku, Telenor i Republički zavod za statistiku. Kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, prenosio je znanje studentima kroz predmete o ekonomiji, statistici i informatici.

Aleksandar je aktivan član u više udruženja, uključujući Upravni odbor Udruženja mladih privrednika Srbije, član Srpske asocijacije menadžera, i deo tima Srpskog društva veštačke inteligencije, gde doprinosi razvoju preduzetništva i profesionalnog usavršavanja.

Predavanje

subota, 20. april

12:00 - 12:30

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Predavanje: Inovacije vođene podacima: Kako koristiti analizu podataka za unapređenje biznisa

Ovo je predavanje koje istražuje moć analize podataka u transformaciji poslovnih procesa i donošenju odluka. Biće predstavljene tehnike i alati za efikasno prikupljanje, obradu i analizu podataka, kako bi otkrili najdragocenije informacije za donošenje odluka, optimizaciju svakodnevnih zadataka i personalizovano iskustvo klijenata. Pričaćemo kroz praktične primere iz stvarnog sveta gde je analiza podataka dovela do značajnih poboljšanja u produktivnosti, efikasnosti i konkurentnosti na tržištu. Kroz diskusiju o izazovima i prilikama, učesnici će naučiti kako uspostaviti održive prakse koje podržavaju inovacije vođene podacima. Ovo je idealna sesija za lidere, menadžere i profesionalce koji žele da iskoriste moć podataka u cilju unapređenja svojih biznisa. Ima li prostora za veštačku inteligenciju u ovoj temi? Pričaćemo i o tome.

Scroll to Top