Aisa Nicevic square
Digitalk Zrenjanin 2024

19-21. april 2024. | Hotel Vojvodina

Aiša Ničević

Community and Coommunication Manager

Aiša Ničević, rođena 28. maja 2004. godine u Novom Pazaru. Nakon završene gimnazije, upisuje se na studije Medicinske biohemije u Beogradu. Međutim, interes za IT nikada nije prestao, te već od 15. godine aktivno ucestvuje u IT-u na razlicitim pozicijama. Trenutno obavlja funkciju Community and Communication Manager-a u CentruNIT u Novom Pazaru, gde svojim radom doprinosi razvoju lokalne IT zajednice i promociji tehnoloških veština.

Aisa je sertifikovani Python i Frontend developer, sa bogatim iskustvom u oblasti programiranja. Pored svoje profesionalne karijere, posvećuje vreme mentorstvu i edukaciji dece u osnovama programiranja, te organizovanju vršnjačkih edukacija o korupciji i drugim društveno relevantnim temama. Takodje i aktivno ucestvuje u organizovanju i mentorstvu tokom projekta ,,Preduzmi ideju”, Startap vikend koji realizuje Digitalna Inicijativa Srbija, u saradnji sa USAID-om, ICT Hub-om, PWC-om.

Njeni interesi za pravdu i ravnopravnost odveli su je na različite seminare i događaje posvećene borbi protiv korupcije i širenju ljubavi i tolerancije kao i organizovanju istih.

Predavanje

nedelja, 21. april

11:00 - 12:00

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Panel: Žene na digitalnoj sceni: izazovi i put napred

Ubrzani tehnološki napredak oblikuje budućnost društva, čineći da učešće žena u IT industriji postaje ključno ne samo za postizanje rodne ravnopravnosti već i za podsticanje inovacija i razvoja. Panel “Žene na digitalnoj sceni: izazovi i put napred” okuplja žene iz različizih sfera srpske IT scene kako bi podelile svoja iskustva, izazove i vizije budućnosti.

Scroll to Top