ivan bjelajac square
digitalk Zrenjanin 2023

21-23. april 2023. | Hotel Vojvodina

Ivan Bjelajac

Company and Product builder

Ivan je upravni partner u Attic42 gde pomaže osnivačima u strategiji i izvršenju poslovanja, prikupljanju sredstava, umrežavanju, odnosima s investitorima i strategiji izlaska na tržište. 

U industriji tehnologije je već 20 + godina, prvo kao inženjer, a kasnije kao serijski preduzetnik koji je bio uključen u 6 uspešnih prodaja startapa od 2012. do 2022. godine. Doprineo je izgradnji Devana Technologies-a – jedne od najuspešnijih srpskih tehnoloških kompanija u to vreme – kao rani zaposleni, zatim COO i kasnije CEO. 

Njihov proizvod ManageWP je kupio GoDaddy, što je bio njihov prvi evropski ugovor. Ovaj potez ga je doveo do pozicije Operating direktora za GoDaddy Europe. 

Pre nego što je osnovao Attic42, Ivan je bio suosnivač i CEO MVP Workshop-a, jedne od pionirskih kompanija u Evropi za razvoj blockchain proizvoda, gde je direktno radio sa vodećim projektima u ovom polju. Imenovan je za inovativnog preduzetnika godine EY 2018. i jedan je od “30 ispod 30” najuspešnijih srpskih preduzetnika 2011. godine. 

Ivan je partner i član upravnog odbora Serbian Venture Network-a, bio je mentor za startape na Google Launchpad-u, Founder Institute-u, StartIT Startup Academy, ICT Hub-u i EKOF Startup Centru, a trenutno je aktivan investitor u grupi Business Angels organizovanoj od strane Digital Serbia Initiative. 

Voli rakiju, memeove i pisanje kratkih priča na Slack-u (ne nužno tim redom).

Predavanje

subota, 22. april

14:25 - 14:45

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Case study: Kako do prvog tima i prvih investitora u građenju startapa

Scroll to Top