Mladen Jovanovic
digitalk Zrenjanin 2022

8-10. april 2022. | Hotel Vojvodina

Mladen Jovanović

Head of Data Science @ Enetel Solutions & Advisory Board @ Serbian AI Society

Završio je Matematičku gimnaziju, nakon čega je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na odseku za Računarsku tehniku i informatiku. Nakon decenije provedene u dizajnu, razvoju web i softverskih aplikacija, narednu deceniju fokus je prebacio na analizu i rad sa različitim vrstama podataka.

Radio je na kreiranju, vođenju i skaliranju multidisciplinarnih timova u nekoliko lokalnih i internacionalnih startapova.
Trenutno je na poziciji Head of Data Science u kompaniji Enetel Solutions, gde zajedno sa drugim inženjerskim timovima radi na projektima i razvoju proizvoda iz oblasti veštacke inteligencije.

Član je nadzornog odbora i vodi biznis grupu u okviru SAIS-a (Serbian AI Society), krovne organizacije u razvoju lokalnog AI ekosistema

Predavanje

subota, 9. april (Tech Track)

13:00 - 13:45

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Karijera u AI industriji

Sa jedne strane veštačku inteligenciju možemo da posmatramo kao relativno mladu oblast, ali sa druge, nešto što je oduvek prisutno u ljudskom kreativnom univerzumu. Najviše kadra dolazi iz oblasti matematike, elektrotehnike i računarskih nauka, ali dosta kolega je imalo i drugačiji profesionalni put. Iako je sama teorijska osnova bazirana na matematici, cela oblast je dosta tesno povezana sa standardnim razvojem softvera iz kojeg se bezgranično crpe kako osnovna tako i napredna znanja i dobre prakse. Za uspesan razvoj AI proizvoda potrebna je odlicna sinergija svih inzenjera.

Scroll to Top